ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Vintage και Patchwork χαλια

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Είναι εύκολα στον καθαρισμό, γιατι δεν έχουν πέλος , οπου συχνά κρύβεται η σκόνη.Αρκεί ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα χωρίς δυνατή πίεση.Ιδανικά σκουπίστε το χαλί και απο την ανάποδη πλευρά.Ποτέ μην το χτυπήσετε με ράβδο ή το τινάξετε, γιατι υπάρχει κίνδυνος να του προκαλέσετε φθορές.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Tα χαλιά αυτά δεν χρειάζονται βαθύ καθαρισμό καθώς δεν έχουν πέλος.Εαν επιθυμείτε να καθαριστούν επαγγελματικά, σας συμβουλεύουμε να απευθυνθείτε σε εμας, επειδή είμαστε ειδικοί σε αυτό το είδος.Τα συγκεκριμένα χαλιά έχουν υποστεί επεξεργασία χρώματος και είναι απο χαλιά πολλών ετών και αν επιχειρήσετε να τα καθαρίσετε μόνοι σας με νερό ή να τα στείλετε σε ταπητοκαθαριστήρια, πιθανών να αλλοιωθούν τα χρώματα.

ΟΛΟΜΑΛΛΑ ΠΕΡΣΙΚΑ ΧΑΛΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Σκουπίστε το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα, πάντα προς την κατεύθυνση του πέλους χωρίς δυνατή πίεση και ποτέ με αντίθετη φορά.Θα πρέπει να αποφύγετε τα κρόσια.Ιδανικά σκουπίστε το χαλί και απο την ανάποδη πλευρά, ποτέ μην χτυπάτε το χαλί με ράβδο ή τίναγμα καθως μπορεί να προκληθεί φθορά.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

1. Γυρίστε το χαλί απο την ανάποδη πλευρά και αφήστε το να το χτυπήσει ο ήλιος για τουλάχιστον μια ώρα. Έτσι θα φύγει η υγρασία, θα ανοίξει το πέλος και θα απομακρυνθεί η σκόνη που έχει μαζευτεί στη ρίζα του. Σκουπίστε το χαλί και απο τις 2 επιφάνειες όπως αναφέρεται πιο πάνω. 2. Βάλτε σε μια λεκάνη περίπου 3 λίτρα χλιαρό νερό και 150 ml παιδικού σαμπουάν.Ανακατέψτε το διάλυμα με το χέρι σας πολύ δυνατά, μέχρι να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός. 3. Με μια βούρτσα που δεν είναι σκληρή , πάρτε μόνο τον αφρό και τρίψτε την επιφάνεια του χαλιού. Στο τέλος χτενίστε με την βούρτσα όλο το χαλί με την φορά του πέλους, και αφήστε το να στεγνώσει στο πάτωμα και όχι κρεμασμένο. 4. Προσθέστε σε 2 λίτρα κρύο νερό 1 ποτήρι λευκό ξύδι και περάστε όλο το χαλί με την φορά του πελούς με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει στο διάλυμα, και αφήστε το να στεγνώσει με τον ίδιο τρόπο.Με αυτή την διαδικασία, θα αποκτήσει πάλι την γυαλάδα του.

Αποθήκευση

Τοποθετήστε το χαλί σε μια βαμβακερή ή λινή θήκη, ή τυλίξτε το με ένα βαμβακερό ή λινό ύφασμα (π.χ.σεντόνι) για να μπορεί να “αναπνέει”.Μέσα στην θήκη τοποθετήστε αποξηραμένη λεβάντα ή σκοροκτόνο.Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αποθηκεύσετε το χαλί σας σε νάϋλον σακούλα ή σε περιβάλλον υγρασίας.Αν το κάνετε ρολό, μην το τοποθετείτε σε όρθια θέση. Αν το διπλώσετε, μην βάλετε άλλο βάρος πάνω του. Αυτές οι οδηγίες ισχύουν μόνο για τα ολόμαλλα χειροποίητα χαλιά, και οχι για μεταξωτά χαλιά και κιλίμια.

επιδιορθωσεισ απο ειδικουσ

Συνεργαζόμαστε με ειδικούς τεχνίτες που κατέχουν καλά την τέχνη του χαλιού και έτσι μπορούμε να σας προσφέρουμε λύσεις.Υπάρχει η δυνατότητα να επιδιορθωθούν καψίματα απο τσιγάρα, τρύπες, σκισήματα, χαλασμένα κρόσια κλπ.Για να σας πούμε το κόστος της επιδιόρθωσης, αρκεί να φέρετε το χαλί στο κατάστημα μας για να γίνει μια εκτίμηση της ζημιάς και το πόσες εργατοώρε,ς θα χρειαστούν για να γίνει η επισκευή.Για χαλιά πολύ μεγάλου μεγέθους, μπορούμε να στείλουμε τον ειδικό στο χώρο σας και να κάνουμε επιτόπου την εκτίμηση.